Du kan bruge Charger til at opkræve hele eller en del af betalingen fra en kunde. De betalingsmetoder, du ser i Charger, er dem, der er konfigureret i sektionen Payment i "Settings".
- Åbn Chargeren. Den åbnes på fanen "Charge".
- Kontrollér beløbet. Det resterende beløb er valgt som standard. Hvis du kun vil opkræve en del af det, skal du trykke på blyantsikonet ud for beløbet og indtaste det beløb, du vil opkræve.
- Under "Select Payment Method" skal du vælge, hvordan kunden vil betale.
- Udfør de ekstra trin, der kræves for den valgte betalingsmetode, for eksempel at vælge en terminal, indtaste det modtagne kontantbeløb eller angive udløb for et betalingslink.
- Tryk på "Charge".
Når købet er fuldt betalt, lukker Charger automatisk. Hvis der stadig er et restbeløb, forbliver Charger åben, så du kan modtage endnu en betaling.
Bemærk: Du kan ikke trykke på „Charge“, når beløbet er 0, når der ikke er valgt en betalingsmetode, eller når en Adyen-terminalbetaling for købet stadig afventer på terminalen.
Adyen-terminal
Brug denne mulighed, når kunden betaler med kort via en POS-terminal.
- Vælg betalingsmetoden "Adyen Terminal".
- Under "Send to terminal" skal du vælge den enhed, du vil bruge.
- Tryk på "Charge". Beløbet sendes til den valgte terminal.
Den terminal, du sidst brugte på denne computer, vælges automatisk næste gang, du bruger en terminalbetaling.
Hvis kunden går, eller terminalen svigter, skal du gå til "Transactions", vælge den betaling, der stadig afventer, og trykke på "Cancel".
Bemærk: Du kan ikke starte endnu en Adyen-terminalbetaling for det samme køb, før den aktuelle betaling er gennemført eller annulleret.
Cash/Cash (withdraw)
Brug denne mulighed, når kunden betaler kontant.
- Vælg "Cash".
- Under "Cash received" skal du vælge den seddel, kunden gav dig, eller vælge "Other" og indtaste beløbet manuelt.
- Kontrollér vekselbeløbet, der vises under sedlerne.
- Tryk på "Charge".
Hvis der er tilsluttet en kasseskuffe til kassen, kan den åbne automatisk, når du opkræver kunden.
Adyen Link
Brug et betalingslink, når du vil have, at kunden gennemfører betalingen på sin egen enhed.
- Vælg "Payment link".
- Angiv "Link expires in (days)".
- Tryk på "Charge".
- Vis QR-koden til kunden, kopiér betalingslinket, eller indtast kundens e-mailadresse og tryk på "Send".
For navngivne kunder udfyldes e-mailadressen automatisk.
Et betalingslink forbliver i status "Awaiting", indtil kunden gennemfører betalingen.
Sådan sender du et betalingslink igen eller sletter det:
- Åbn "Transactions".
- Vælg betalingen i "Transactions".
- Tryk på "Options".
YGB Balance
Saldo er kun tilgængelig for navngivne kunder, ikke for walk-in-kunder.
Den tilgængelige saldo vises på betalingstilelementet "Balance". Når du opkræver kunden, trækkes betalingsbeløbet fra kundens saldo hos spillestedet.